ELEKTRİKTE 3 ZAMANLI ZAM UYGULAMASI

Dörtlü Koalisyon Hükümetinin,  allayıp pullayarak, reklam filmleri ve  reklam panoları ile pazarlamaya çalıştığı “3 zamanlı kontrol sizde” uygulamasının  ne yazık ki “3 zamanlı  zam uygulaması” olduğu ortaya çıkmıştır.

Halkı  tasarrufa teşvik etmek mantığıyla birçok ülkede uygulanan çoklu tarife sistemine  zamla birlikte geçilmesi ne yazık ki halk arasında büyük bir hayal kırıklığına neden olmuş ve elektriğe yapılan zammı kamufle etmek için seçilen bu yöntem olarak algılanmıştır. Çoklu tarife ile sadece uyku saatlerinde çok sınırlı bir tasarruf imkanı sunulurken günün 2/3 ‘lük bölümünde kullanılacak elektriğe  zam yapılmıştır. Arka arkaya yaşanan döviz krizleri karşısında her geçen gün alım gücü düşen  dar ve sabit gelirlilere bu uygulamanın hiçbir faydası olmayacağı hatta zararı olacağı aşikardır.

Hükümetten beklentimiz, elektrik faturaları karşısında isyan noktasına gelmiş olan halkın aklı ile dalga geçmek yerine daha ciddi bir çalışma ile dar ve sabit gelirlileri rahatlatacak uygulamaları hayata geçirilmesidir.